Welcome to v1olet Blog


All photos, unless I mention and credit the source, are my personal photo stocks. If you like my photos and would like to use them, please ask by writing your comment.

Thursday, July 05, 2012

Film : K-Drama - The Man From Equator



  • Title: 적도의 남자 / Jeokdoeui Namja
  • Also known as: Man From the Equator
  • Genre: Melodrama
  • Episodes: 20
  • Broadcast network: KBS2
  • Broadcast period: 2012-Mar-21 to 2012-May-24 
Cast :
Synopsis :
Jang-il, the smartest of the school, and Seon-wu, the strongest kid in Yeosu, are best friends. Influenced by Jang-il, Seon-wu starts studying and working hard towards his dream. However, all of a sudden, Seon-wu's guardian, Kyung-pil, dies a mysterious death and Seon-wu becomes blind while investigating on the case. Su-mi witnesses the scene that Jang-il attacks Seon-wu but remains silent on it and waits for the right moment. Ji-won, who is a volunteer reader for visually impaired people, meets Seon-wu by chance and they fall in love. Despite his strong feelings for Ji-won, however, Seon-wu breaks up with Ji-won so she can have a better life. 13 years have passed. Jang-il becomes a special prosecutor. Seon-wu becomes a young CEO of Royal Tree, an investment trust company. Ji-won works as a VIP party planner at a five-star hotel. And Sumi becomes a hyperrealism painter. They all have gone their separate ways. However, the fate draws them back together.

source :
wiki.d-addicts.com - The Equator Man

My comment :
Cerita : Menarik, bagus, dan bikin penasaran "teka-teki"-nya.  Jalan ceritanya juga enak diikuti, bisa membangkitkan emosi dan memainkan perasaan.  Boleh ditonton.

Pemain : Nah ... cuma sayang pemain utamanya Uhm Tae Woong kurang ganteng he he he .... aktingnya sih hebat, tapi potongan kurang.  Kenapa pula dipasangkan dengan Lee Bo Young yg aktingnya datar-datar saja, enggak keluar emosi sama sekali.  Yg keren malah pemeran antagonisnya, Lee Joon Hyuk dan Im Jeung Eun. Emosinya komplit.  Pemeran 4 tokoh itu di masa remaja juga sudah pada OK tuh, kenapa yg dewasanya pada begitu ya ...

Ending : Happy ... cocok diputar sebagai film Lebaran, sebab bermaaf-maafan sih ...

Rating : 8/10

rgds,
Lucy

5 comments:

Veny said...

g lg ntn pelem ini Luc , iya 4 remaja nya maen lbh bgs dr pd dewasanya .
yess UTW bgs aktingnya tp tampang kurang , trus g kagak demen sama Soo Mie gedenya , tau gmn ya ? malah lbh suka Soo Mie yg remaja .
skrg uda sampe epi 11 uda sampe UTW dah balik korea n udah ga buta lagi seruu
btw KBS selaku produser tau ya di Indo bny penggemar Kdrama , so di pelem itu bny disebut2 negara Indo ha222 .invest mining dll
trus tau org kita suka pake BB jadilah pemaen pake BB pula ha222
ya cukup OK lah pelem ini krn bny teka tekinya .
sebelumnya g baru liat Tree with deep root . bgs juga . g suka akting JH disitu . keren ..

v1olet said...

ven, gw sih nonton film ini adem ayem he he he ... si tasha tuh yg penuh dengan emosi jiwa :)

deep root tree gw belon nonton. msh banyak nih film yg masuk daftar antrian. lagi nonton rooftop prince.

Ayomiomay said...

boleh minta high recommand k-drama? thanks

v1olet said...

ayomiomay, saya rekomen Ojakgyo Brothers.

Lagi nonton Big (KBS), Bridal Mask (KBS) dan Rooftop Prince. so far so good.

Ayomiomay said...

Oke >>> thanks a lot ^^