Welcome to v1olet Blog


All photos, unless I mention and credit the source, are my personal photo stocks. If you like my photos and would like to use them, please ask by writing your comment.

Wednesday, June 22, 2011

Film : Korean Drama - Smile You


  • Title: 그대, 웃어요 / Geudae, Useoyo
  • Also known as: Smile, You / Smile / Smile Honey
  • Genre: Romance, comedy, family
  • Episodes: 45
  • Broadcast network: SBS
  • Broadcast period: 2009-Sep-26 to 2010-Mar-07 
Casting :
Synopsis :
Seo Jung In is the second daughter of a chaebol family, whose family suddenly meets with financial ruin. She is dumped by her husband, Lee Han Se, after their wedding ceremony when his family finds out about her family's financial problems. Her family is then left with no other alternative but to move in with their longtime chauffeur's family. The once rich and spoiled daughter and her family must now learn how to adjust to life as commoners in the Kang household.

Awards :
  • 2009 SBS Drama Awards: Best Supporting Actor - Special Planning Drama (Kang Suk Woo)
  • 2009 SBS Drama Awards: PD Award (Jung Kyung Ho)
  • 2009 SBS Drama Awards: New Star Award (Lee Min Jung
source :
Smile, You
Hancinema - Smile, You

My comment :

Family drama yg bagus, ringan, lucu, menghibur, dan ada banyak pelajaran hidup, misalnya hidup hemat, dan berpuas dengan apa yg ada alias tidak ngoyo.  Drama yg layak ditonton.  Selama nonton 45 episode, saya serasa nge-kost di rumah kakek Kang Man Bok.  Banyak adegan yg bikin saya tertawa-tawa, kok kepikir ya si pengarangnya membuat scene / adegan yg lucu dan unik-unik.  Misalnya, tiap pagi keluarga Kang Man Bok dibangunkan dengan sirine untuk senam kesegaran jasmani, setelah itu beramai-ramai membersihkan halaman dan mencuci mobil.  Seluruh anggota keluarga sehari-harinya memakai setelan training warna hijau, makan di nampan kaleng, dll.  Kelucuannya ada-ada aja deh.

Romance-nya juga asik dan seru.  Chemistry pasangan-pasangannya juga cocok nih.

Ada beberapa adegan yg bikin terharu sampai meneteskan air mata.  Hampir semua karakternya manusiawi dan rasanya seperti tetangga kita ...



Overall, serial ini layak banget ditonton.
Anyway .... anyway .... happy ending!

Rating : 9/10

rgds,
Lucy

2 comments:

Unknown said...

weh..manteps bu.. ayo lanjutkan dgn menonton Family Honor.. :))

v1olet said...

baiklah ... :)